POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır?

POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır

28. DÖNEM POMEM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

 

pa.edu.tr'de Yapılacak Olan Polis Akademisi Polis Alımı Başvuruları İçin Bilmeniz Gerekenler!

 

 Polis Akademisinde Öğrenci Olmak İsteyen ve Bu Gururlu Mesleği Hayatı İçerisinde İdame Ettirmek İsteyenler İçin İşte Tüm Bilmeniz Gerekenler! Polis Akademisi 10 Bin Polis Alacağını Duyurdu. Bu Duyuruyla Birlikte Başvuru Yapmak İçin Sabırsızlanan Bir Çok Öğrenci İçin Merak Edilen Çok Konu Var. Başvurular İçin Beklenen Gün Geldi ve 28. Dönem POMEM Başvuruları Başladı. Başvuru Yapan Adaylar İlerleyen Tarihlerde Açılacak Olan 23.Dönem POMEM Sınav Giriş Belgelerine Göre Belirlenen Tarih,Saat ve Sınav Yerlerinde Hazır Bulunmaları Gerekiyor.

 


POLİSLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN? BAŞVURU NASIL YAPILACAK?



Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılacak olan Polislik alımlarına başvuru yapmak isteyen adaylar 01-14 Ekim 2023 tarihleri arasında e-devlet Şifresi İle www.pa.edu.tr Adresine Giriş Yaparak Ön Başvurularını Tamamlayabilecekler.

POMEM adayları sınav yerlerini ve sınav tarihlerini www.pa.edu.tr İnternet Adresinden Öğrenebilicekler.

Adaylara Posta veya farklı iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. Bu nedeyle aktif olarak başvuru bilgilerinizi takip etmeniz yararınıza olacaktır.


POMEM SINAV ÜCRETİ NEREYE YATIRILACAK ?

Polis olmak isteyen adaylar ön başvurularını tamamlayadıktan sonra Polis Akademisi Başkanlığı tarafından belirlenen 100 TL Sınav ücretini Halkbank ATM'lerden veya Halkbank Şubelerinden Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA "28.Dönem POMEM Giriş Sınavı" İsimli Hesaba Yatırmaları Gerekiyor.

Ödemeler Sadece Halkbank Üzerinden Olacak. E-Devlet Üzerinden Ön Başvurular İçin Son Gün 14 Ekim 2023 Saat 18:00'da Bitmiş Olacak.



POMEM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

 
  • Polis olmak için yalnızca T.C Vatandaşları başvuruda bulunabilecekler.
  • Pomem başvurusu yapabilmeniz için Lisans veya Ön Lisans Mezunu Olmanız şartlar arasında yer alıyor.
  • Polis alımı için yaş şartı sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibari ile 30 Yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)
  • Kpss Puan Şartı Aranan POMEM Başvuru Şartları arasında Lisans mezunları için 2022-2023 yıllarında yapılan KPSS sınavlarından P3 puan türüne göre en az 60 puan, Ön Lisans mezunları ise 2016 yılında yapılmış olan KPSS sınavının P3 puan trüne göre en az 70 puan almış olmaları halinde başvurularını yapabilecekler.

 

28.Dönem POMEM için Sınav aşamaları Ön sağlık kontrolü, Fiziki yeterlilik sınavı ve Mülakat sınavı olmak üzere 3 guruptan oluşuyor.

 

POMEM Ön Sağlık Kontrolü Nasıl Yapılır ?

Adaylar için en çok merak edilenlerden biri olan Ön Sağlık Kontrolü adındanda anlaşılacağı gibi çok detaylı olmayan bir sağlık taraması olucak. Bu tarama Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre yapılacaktır. Yönetmeliğe göre kısaca adayların Polis olmasına engel iz,yara,yanık vs gibi durumların olup olmadığına bakılır.


Bu kontrol sonucunda "Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur" veya "Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz" şeklinde karar verilir. "Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz" kararı verilen adaylara gerekçe bildirilerek başvuruları iptal edilir.

Fiziki Yeterlilik Sınavı Nedir?

Fiziki Yeterlilik Sınavı polis olmak isteyen adayları bizzat yerinde görmek için yapılacak olan sınavdır. Polislik mesleğine giriş yapmak için adayların eforlarının test edildiği tek aşama Fiziki Yeterlilik Sınavıdır. Adaylar bu aşamada Polis Akademisi Başkanlığı tarafından hazırlanmış olan bir parkur üzerinde kurulmuş gerekli istasyonları geçerek bir puan almaya çalışırlar.



Pomem parkuru içerisinde 7 adet bölüm bulunmaktadır. bu bölümler sırasıyla ;



1.Jimnastik tahtası
2.Lastik içerisinden geçme
3.Ağırlık taşıma
4.Sağlık topu dokunma
5.Takla etabı
6.Slalom Koşu
7.Engel altından ve üstünden geçme



Bütün istasyonları geçen adaylar bitirdikleri süreye göre puan alıcaklar. Polis Olmak İsteyen Erkek ve Kadın adaylar için farklı hesaplanan Fiziki Yeterlilik Sınavından geçebilmek için 100 Puan üzerinden en az 70 Puan alması zorunludur.


Pomem Mülakat Sınavı Nasıl Yapılır ?


Ön Sağlık Kontrolü ve Fiziki Yeterlilik Sınavından başarı ile geçmiş olan adayları bekleyen sıradaki aşama Mülakat Sınavıdır. Adayların en çok merak ettiği ve çekindiği aşama olan mülakat sınavı, adayların POMEM kazanmasını belirler. Mülakat aşamasında adayların istenilen özelliklere uygun olup olmadığı gözlemlenir. Adaylara çeşitli soruların yer aldığı bir kart seçtirilir ve bu konu hakkındaki düşüncelerini ifade etmesi sağlanarak algılama ve ifade yeteneği incelenir. bu süre içerisinde adaya komisyonca sorular sorulabilir. Adaylarda incelenen özellikler şunlardır;

- Konu hakkında bilgi düzeyi (20 Puan)
- özgüveni (20 Puan)
- Kendisinden istenileni kavrama (20 Puan)
- beden dilini kullanma becerisi (20 Puan)
- ifade etme yeteneği (20 Puan)

Mülakat Sınavından başarılı sonuç alabilmek için en az 70 Puan almak gerekmektedir. 

 


Yukarıdaki Sınav aşamalarını başarılı bir şekilde tamamlayan adaylar bir puan alır ve aldıkları puanlara göre sıralamaya girmiş olurlar. Adayların Asil ve Yedek olarak sıralanmasında etkili olan bu puan şekli adayın KPSS puanının %25i, Fiziki Yeterlilik Sınavının %25i, Mülakat Sınavının %50'sinin Toplamı hesaplanarak Polis olmaya hak kazanırlar.

Etiketler: POMEM Başvurusu
Temmuz 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR