Gümüş Yüzük Hangi Parmağa Takılır?

Gümüş Yüzük Hangi Parmağa Takılır

Takılar içerisinde günümüzde en çok kullanılanı yüzüklerdir. Yüzük bazıları için evliliğin unsuru, bazıları için tılsım, bazıları içinse sadece bir aksesuardır. Eskiden yüzük kullanımı çoğu zaman medeni durumu sembolize etmek ya da sosyal statüyü göstermek için yüzük parmağına veya serçe parmağa takılırken günümüzde her iki elin her parmağına takılabiliyor. Bunun en büyük sebebi zamanla modanın değişmesi ve insanların ona uyum sağlamasıdır.

Özellikle son zamanlarda metal olarak gümüş yüzüklerin kullanımı çok yaygındır. Gümüş yüzüklerin genel olarak kötü enerjiyi uzaklaştıran ve sakinleştirici etkisi vardır. Şimdilerde çok kullanılan gümüş yüzükler giyim tarzlarına göre farklılık gösteriyor. Her giyim tarzına göre de farklı parmaklara takılabiliyor. Hatta aynı zamanda birden fazla yüzük de takılıyor. Takı markaları da modaya uygun olarak hem kadın hem de erkek takıları üretiyorlar.

 

Kadınlar takı takmayı çok sever ve takı uzun yıllar sadece kadınlar için üretilmiştir. Erkekler için fazla seçenek yoktu. Özellikle yüzük konusunda önyargı vardı. Erkekler uzun yıllar boyunca sadece alyans takmakla yetindiler. Moda değiştikçe bu algı da değişti. Artık erkekler de kadınlar kadar takı kullanabilir hale geldiler.

 

Kadınlar için gümüş yüzük modelleri ve çeşitleri daha çoktur. Gümüş yüzükler kadınlarda her parmağa takılabilir. Bugün erkekler için de çok seçenek var. Ama erkekler çoğunlukla gümüş yüzüğü yüzük parmağına, serçe parmağa ve baş parmağa takarlar. Tarza göre bu değişiklik gösterebilir. İşaret parmağa da yüzük takma modası vardır. Ama çok yaygın değildir.

 

İlk alyanslar da Eski Mısır’da icat edilmiştir. Onların görüşüne göre, yüzük parmağında kalbe giden bir arter başlar. Yüzük parmağının her zaman medeni durumu gösterdiğini herkes biliyor. Bu kadında da erkekte de değişmezdir. Nişanlıyken yüzük sağ elin evliyken sol elin yüzük parmağına takılır. Ama evli olmadan da bu parmağa yüzük takmak mümkündür. Her zaman o kişinin nişanlı ya da evli olduğunu göstermez.

 

 

Erkekler için yapılan zıhgir yüzükleri vardır ki onlar başparmağa takılır. Kendi ruhu ve uğuru olduğuna inanılan bu yüzüğün baş parmağa takılmasının sebebi uzun yıllar okçulukta parmağın parçalanmamasını için kullanılan önemli bir parça olmasıyla ilgilidir. Ama bu günlerde erkeklerin çok kullandığı bir aksesuar haline gelen zıhgir gümüş yüzükleri kendi ruhuyla birlikte ilahi enerjinin sembolü olan başparmağa takılınca farklı bir ruha bürünüyor. Diriliş Takı online mağazasında bulabileceğiniz Zıhgir Gümüş Yüzükleri de sizin ruhunuza hitap edecektir. Eğer tercihiniz yüzük parmağından yanaysa Diriliş Takı’nın online sitesinde taşlı ve taşsız gümüş yüzükler bulabilirsiniz. Ayrıca serçe parmak için de gümüş yüzük seçenekleri vardır.

 

Yüzüklerin takıldığı parmağa göre anlam değiştirdiğini biliyor muydunuz? Peki ellerin hikayesinin olduğu biliyor muydunuz?

 

Astrologlar ve psikologlar bir kişinin yüzük takma şeklinin onun kişiliğini ve karakterini ortaya çıkardığını, hatta yüzüğün takılma şeklinin insanların kaderini değiştirdiğini söylenir. Yüzüğün takılma şeklinin karakteri ortaya çıkardığı düşünceleri genelleştirilmiş düşüncelerdir, tabiiki hata olasılığı vardır ama çoğunlukla benzerlik gösteriyor.

 

Şöyle ki parmaklarımızın birbirinden farklı anlamlar ifade ettiği bir yana sağ ve sol ellerimiz de farklı anlamlar ifade eder. Sağ elimiz manevi boyutu temsil ederken sol elimiz varlıklar dünyasını temsil eder. Parmaklarımız ise her biri farklı bir gezegeni temsil eder. Serçe parmak Merkür, yüzük parmağı Güneş, orta parmak Satürn, işaret parmağı Jüpiter, başparmak ise Mars gezegeniyle ilişkilidir.

 

Psikologlara göre sağ elin serçe parmağına yüzük takan kişi flört etmeyi sever, maceralara yatkındır. Yüzüğü orta parmağa takan kişi kendine güvenen, kolay iletişim kuran, işaret parmağına takan kişi ise iradeli ve güçlü biridir. Başparmağı süslemeyi sevenler duygusal ve enerjik kişilerdir. Sol elde ise durum farklıdır. Sol elin serçe parmağına tüzük takan kişiler ilgi odağı olmak isteyenlerdir ve genellikle narsisttirler. Yüzük parmağını ise sanatı ve rahatlığı seven kişiler tercih ederler. Yüzüğü orta parmakta kullananlar acele karar verenlerdir, işaret parmağında kullananlar ise kendilerine değer verirler. Son olarak başparmağa yüzük takmayı sevenler ise karmaşık karakterlere sahiptirler.

 

Gümüş yüzükler hangi parmakta nasıl etki oluşturur?

 

Serçe parmağa takılan gümüş yüzükler iletişim becerisi sunar. Ruh halinde sık sık değişim yaşayan, duygusal kişilerin yüzük parmağına, kariyer ve aile yaşantısında başarısız olanlara ise orta parmağa yüzük takılması tavsiye ediliyor. Utangaç ve kararsız insanlar işaret parmaklarına gümüş yüzük takarlarsa bu sorunlarını aşabiliyorlarmış. Baş parmağa takılan yüzük ise özgüveni artırır deniliyor.

 

Etiketler: Gümüş Yüzük Hangi Parmağa Takılır
Temmuz 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR