Erkeklere Ne Tür Yüzükler Hediye Edilir?

Erkeklere Ne Tür Yüzükler Hediye Edilir

Aksesuarlarımız, bireyselliğimizi vurgulayan en iyi araç olup zevkimizi yansıtmaktadır. Aksesuarlar içerisinde en çok kullanılanlardan biri de yüzük olmuştur. Zamanla zevklerin farklılaşması modayı da değiştirmiştir. Böylece yüzük modelleri değişmiş, çeşitlenmiş, artık erkekler için de üretilmeye başlanmıştır. Günümüz modası yüzüğü artık erkeklerin de aksesuar olarak kullanmasını sağlamakla onların sadece alyans takması klişesini ortadan kaldırmıştır. Halbuki yüzük, eski dönemlerde erkeklerin çok kullandıkları aksesuar olmuştur. Eski dönemlerde  yüzük, liderler, avcılar ve savaşçılar tarafından kullanılmış, Eski Mısır ve Antik Roma’da güç ve zenginliğin simgesi olmuştur. Aynı zamanda Osmanlı döneminde de padişahlar büyük taşlı, ihtişamlı yüzükler kullanmıştır.

Peki erkekler için yüzük seçimi nasıl yapılır?

 

Yüzük, dikkat çekmek ya da kombini tamamlamak için kullanılmakla beraber aynı zamanda kişiliği yansıtmaktadır. O yüzden erkekler için yüzük seçtiğinizde onun kişiliğini ve ruhunu yansıtabilecek seçim olmasına özen gösterirseniz başarılı seçim yapmış olursunuz.

 

Erkekler için yüzük seçiminde önemli olan başlıklar vardır.

 

Bunlardan birincisi ve en önemlisi doğru materyalin seçilmesidir. Gümüşün ölçülü parlaklığı erkekler tarafından hep çok beğenilmiştir. Bu nedenle de erkekler için en doğru seçim gümüştür.

 

Metali seçtikten sonraki adım zevktir. Yani gümüş yüzüğü alacağınız kişi, sade bir model mi yoksa daha gösterişli tarza sahip olduğunu bilmeniz yüzük seçiminizi daha kolay hale getirecektir. Günümüzde erkek aksesuarları her tarza uygun yapılarak çeşitlendirilmiştir. Böylece farklı tarzlara sahip erkekler kendi tarzlarına uygun gümüş yüzüklere sahip olabilirler.

 

Eğer yüzüğü aldığınız erkek, aksesuar seçimlerinde ve giyim tarzında sadeliği yansıtıyorsa yüzük seçiminizi de taşsız yüzüklerden yana kullanabilirsiniz. Taşsız yüzükler aynı zamanda içinde farklı simgeler, motifler ve desenleri barındırabilmektedir. Daha öncesinde de yüzüklerin kişiliği yansıttığından bahsetmiştik. İşte bu sade yüzük seçimini aldığınız kişinin karakteri, ideolojisini ifade eden motiflerle süsleyebilirsiniz. Örneğin, tarihle ilgili birine üzerinde Osmanlı Tuğrası ya da Osmanlı Arması işlemeli gümüş yüzük, ya da milli duyguları güçlü olan birine üzerinde Ay Yıldız simgesi işlemeli gümüş yüzük, ya da yine ideolojisini yansıtan Bozkurt işlemeli gümüş yüzük seçebilirsiniz. Bütün bu seçenekleri ve daha fazlasını Diriliş Takı online mağazalarında bulabilirsiniz. Erkek aksesuarları ağırlıklı çalışan Diriliş Takı, her ruha ve ideolojiye uygun farklı yüzük seçenekleri sunuyor.

 

Eğer yüzüğü aldığınız kişi gösterişli aksesuarlar beğeniyorsa kesinlikle seçiminizi taşlı yüzüklerden yana kullanmalısınız. Doğal taşlar yüzüğü daha ihtişamlı yapıyor. Aynı zamanda küçük taşlı yüzükler sadeliği sevenlerin zevklerine de hitap edebiliyor. Taşlı yüzükte hangi taşı seçerim diyorsanız kişisel özelliklere dikkat edebilirsiniz. Ya da sağlık durumuna göre taş seçimi yapabilirsiniz. Başka bir seçenek de burcuna uygun taşın seçilmesidir.

 

Taşlı yüzükleri daha ihtişamlı hale getirmek için yan kısımlarına yine ideolojiye uygun işlemeler yapılabilir. Diriliş Takı online mağazasında bulabileceğiniz taşlı gümüş yüzükler serisinde kehribarakik , sultanit taşlı farklı yüzük seçenekleri bulabilir, seçtiğiniz yüzüğü kişiselleştirebilirsiniz.

 

Erkekler çoğunlukla yüzüğü üç parmakta kullanırlar: yüzük parmağı, serçe parmak ve başparmak. Başparmak için tasarlanan yüzükler içerisinde en özel yüzük Zıhgir yüzükleridir. Bu yüzüklerin her birinin kendine has ruhu olduğu ve parmakta çok şık durduğu için seçiminizi bu parmaktan yana kullanabilirsiniz. Bu yüzükler de zamanla moda akımına ayak uydurmuş, eskiden okçulukta kullanılmış günümüzde ise erkeklerin aksesuarı haline gelmiştir. Diriliş Takı da modayı takip ederek sizlere çok özel Zıhgir yüzüklerini sunuyor.

 

Yüzük alırken dikkat edilmesi gereken diğer önemli nüans da parmak yapısıdır. Uzun ve ince parmaklar ihtişamlı, taşlı yüzükleri kaldırabilecekken, kalın ve kısa parmaklar daha sade, taşsız, ya da küçük taşlı kendinden işlemeli yüzükleri taşıyabilir.

 

 

Yüzük seçiminde alacağınız kişinin gardrobunu da bilmenizde önem var. Bu şekilde yüzüğü giyimleriyle uyumlu şekilde seçebilirsiniz.

 

Etiketler: Erkeklere Ne Tür Yüzükler Hediye Edilir
Temmuz 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR