Dualı Yüzük, İslami Yüzükler ve Tasavvuf Yüzükleri
Yüzük, İslam kültüründe süs eşyası olmakla beraber devlet ve toplum geleneğinde sembolik ve hukuki değere sahip bir takı olmuştur.
İslam kültürüne baktığımızda erkek takıları içerisinde erkek gümüş yüzük kullanımının yaygın olduğunu görmekteyiz. İslam’a göre erkeğin altın takmasının yasak olması yüzükle ilgili geleneği de doğrudan etkilemiştir. Hz. Peygamber, mühür yüzüğü için de gümüşten başka madenleri tasvip etmemiş, gümüş yüzük için de 1 miskalden daha ağır olmamasını tavsiye etmiştir.
Bu nedenledir ki İslam kültürüne uygun olarak günümüzde de erkek yüzükler için çoğunlukla gümüş madeni tercih edilmektedir. Bunun başka bir sebebi de gümüşün günlük kullanım için daha uygun bir maden olmasıdır.
Genel olarak İslam toplumunda yüzük için en çok kullanılan maden gümüş ve bakır olmuştur. Özellikle erkekler taşsız veya herhangi bir gümüş yüzük takabilirlerdi. Yüzükler üzerinde bir çok doğal taş kullanılsa da özellikle akik taş mübarek sayılırdı. Akik taşlı gümüş yüzük takmanın fakirliği giderdiğini ve gümüş yüzük takmanın şeytanı kişiden uzaklaştıracağını düşünürlerdi. Bu yöndeki tartışmalı konulardan farklı hadislerde de bahsedilmektedir.
Erkek gümüş yüzükler arasında dualı yüzükler özel ilgi gören yüzük serilerinden biridir. İslami Yüzükler serisi özellikle Kur’an’i Kerim’den sure ve ayetlerden, İslam için önemli kelimelerden oluşuyor ki bu yazılar da kendi özeliğiyle seçiliyorlar.
İslam yazıları desen ve karakterleri bakımından köşeli yazılar, köşeli yuvarlak yazılar, yuvarlak yazılar, eğik yazılar, fantezi yazılar olarak başlıca beş grupta toplanır. Hat sanatıyla yazılmış bu yazılar kendi büyüleyici güzellikleriyle dikkat çekiyor.
Takılarda ise özellikle fantezi yazılar kullanılıyor. Bu yazı şekli Tuğraların yazımında da kullanılırdi ki şimdi de Tuğra Yüzük modelleri üzerinde aksettiriliyor.
İslami Yüzük Modelleri
Sektörde en çok ilgi gören modellerden biri olan dualı yüzük modelleri Diriliş Takı olarak bizim de sürekli yenileyerek müşterilerimize sunduğumuz modellerden biridir. Tasavvuf yüzükleri serimizin ister hediye olarak isterse de müşterilerimizin kendileri için beğenip aldıkları erkek yüzük modelleri olduğunu söyleyebiliriz.
Online sitemizde özel bir kategoride sergilediğimiz islami yüzükler serimiz Hz. Süleyman Mührü Yüzükler, Mührü Şerif Yüzük, Hiç Yazılı Yüzük, La Galibe İllallah Yüzük, Nali Şerif Yüzük, Ebced Hesabı Yüzük, Kelime-i Tevhid Yüzük ve Zülfikar Kılıcı yüzük modellerinden oluşmaktadır.
Diğer erkek gümüş yüzük kategorilerinde olduğu gibi islami yüzük serimizde de yüzüklerimizi taşlı, taşsız ve mineli modeller olarak 925 ayar gümüş madeninden üretiyoruz.
Taşlı yüzük modelleri için Diriliş Takı bünyesinde bulunan kehribar, akik, zirkon, zultanit, kaplan gözü, mistik topaz, firuze taşını kullanıyoruz. Taşsız yüzükleri ise eski zamanlardan beri çok kullanılan, Hz. Muhammed Peygamberimizin de parmağından hiç çıkarmadığı mühür yüzük şeklinde tasarlarken bütün yüzük modellerimizde yüzüklerin yan kısımlarını Osmanlı ve Selçuklu desenleri, İslam kültüründe aynı zamanda Türk kültürüne ait özel anlam ve önem taşıyan birçok motiflerle süslüyoruz.
Dualı Yüzük Fiyatları
Tüm erkek gümüş yüzük modellerinde olduğu gibi islami yüzük modelleri için de kesin bir fiyat söylemek ve belirlemek mümkün değildir. Çünkü taşlı, taşsız ve mineli olarak tasarladığımız islami yüzükler el işçiliğine ve yüzük üzerine eklemelere göre farklı fiyatlar sergiliyor.
Diriliş Takı online sitemizde sergilediğimiz 400`e yakın İslami yüzük modelleri sade ve ihtişamlı tasarımlarıyla göz okşuyor. Bir kısmını taşlı yüzük modelleri teşkil ettiği için İslami Yüzük Fiyatları bu taşların maliyetiyle de değişiyor. Ayrıca taş üzerine motif işleme, taş içi altın varaklı işlemeler, yüzüklerin yan kısımlarına desen ve motiflerin işlenmesi ve başka süslemeler İslami yüzük fiyatları için rakam belirlemede önemli unsurlardandır.
Farklı modellerdeki islami yüzükler için şimdi Diriliş Takı ile iletişime geçebilir, en uygun ve kampanyalı islami yüzük fiyatları alabilirsiniz. Dilerseniz yenilenmiş sitemizi de ziyaret edip istetiğiniz erkek gümüş yüzük modellerini inceleyip Diriliş Takı farkıyla özel tasarımlara sahip kaliteli 925 ayar gümüş yüzük sahibi olabilirsiniz.
Diriliş Takı olarak tasarladığımız binlerce taşlı ve taşsız, ihtişamlı ve sade erkek gümüş yüzük modelleri ile her zevkte müşterilerimize hitap etmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda müşterilerimiz için kişiye özel ürünler hazırlamakla beraber müşterilerin bize yazdığı mesajlar üzerine her gün yeni modeller tasarlayarak online sitemize yeni kategoriler ekliyoruz.
İslam Kültürü'nde Gümüş
İslam’a kadar Türk devletlerinde ihtişamlı mücevherler kullanılmıştır. İslamiyet’in kabülünden sonra ise dinin bir sıra kurallarına göre mücevherler de değişime uğramıştır sadeleşmiştir. Selçuklu İmparatorluğu döneminde hala ihtişamlı mücevherlere rastlanıyordusa Osmanlı döneminde bir süre İslam’ın bu şartına uyulmuştur. Osmanlı sarayında mücevher kullanımı Fatih Sultan Mehmet’İn İstanbul’u fethinden sonra giderek artmıştır. Daha sonraları abartılı şekilde kullanım başlanmıştır.
İslam’a göre israf temel şartlardan biridir. İsraf; herhangi bir konuda aşırıya gitmek, doğru ve gerçek olandan sapma, meşru sınırların ötesine geçme; imkanları ve sahip olunan değerleri, gerekli görülen yerler dışında veya gereğinden fazla harcama anlamına gelmektedir. İslam, bu bakış açısını mücevher kullanımında da uygulamıştır.
Ortaçağda ortaya çıkan ekonomik sıkıntılar, lüks ihtiyaçlar için altın kullanımının giderek azazlmasına neden oldu. Özellikle İslam’ın hakim olduğu devletlerde ekonomik sıkıntılarla beraber başka bir sebep de İslam dininin altın eşyalarının kullanımını israf ve günah olarak kabul etmesiydi.
İslam geleneğinde altın takıların kullanılmasında sert kural olmamakla beraber değerli maden ve taşların da kullanılması aslında tamamen yasaklanmamıştı. Sadece olarak bunların kullanımında aşırıya kaçılmaması konusunda uyarılar getirilmiştir. Günlük kullanımda altın yerine gümüş ve tombak tekniği kullanılarak mücevherler yapılıyordu. Ucuz metallerden yapılan eşyaların üzerine amalgam kaplama yapılması altın görünümü kazandırmak için etkili yöntemdi. Osmanlıca’da bu yönteme “tombaklama” bu yöntemle altın kaplanmış eşyalara “tombak” adı verilmişti.
İslam ve Türk kültüründe gümüş yüzük hangi ele ve hangi parmağa takılır konusu da her zaman tartışılan konulardan biri olmuştur.
Yüzüğün hangi ele takıldığı konusunda ise Tirmizi’de yer alan bir hadisde Hz. Peygamber’in yüzüğü sağ ele taktığı ve helaya giderken de çıkarmayı adet edindiği belirtilir. Böylece sağ ele takmanın sünnet olmlası sebebiyle İslam toplumunda – bugüne kadar-bu geleneğin sürdürüldüğü söylenebilir.
Yüzüğün hangi parmağa takıldığı konusunda, Hz. Peygamber’in mühür olarak kullanmak üzere yaptırdığı gümüş yüzük serçe parmağında görülmüştür. Eflaki de Hz. Peygamber dönemine ait bir kıssadan yola çıkarak yüzüğün serçe parmağa takılmasının adet olduğunu belirtmektedir. Aynı zamanda Osmanlı padişahlarında da mühür yüzüklerinin serçe parmağa takılması geleneğinin devam ettiğini görüyoruz.