Mührü Şerif Yüzükler
Mührü Şerif, Peygamber efendimizin gümüş madeninden yaptırığı, yabancı hükümdarlara gönderilecek olan mektupların gerçekten onun tarafından gönderildiğini onaylamak için kullandığı yüzüğüne denilmektedir.
Peygamberimize ait üzerinde “Muhammed Resulüllah” yazan mühür gümüş yüzük bugün erkek gümüş yüzük modelleri için bir ilham kaynağı olmuş, İslami Yüzük koleksiyonlarında hat sanatıyla yazıldığı için hem muhteşem görüntüye sahip bir motif hem de içerdiği anlamla önemli ve vazgeçilmez simge halini almıştır.
Mührü Şerif yüzükler, İslami yüzükler içerisinde en özellerinden biridir. Zamanında Peygamber Efendimizin de buyurduğu üzere sadece tek nüshası olan Mürhü Şerif yüzük, günümüzde erkek gümüş yüzük tasarımlarında yaygın olarak kullanılmaktadır.
Erkek takılar için en çok kullanılan maden olan 925 ayar gümüş madeninden üretilen Mührü Şerif yüzükler kutsal emanet değerinde olup Peygamber’e olan sevgi ve saygıyı aksettirmektedir. Aynı zamanda günümüzde erkek yüzük modellerinin 925 ayar gümüş madeninden üretilmesi bir zamanlar Muhammed Peygamberin de gümüş yüzük takma geleneğini devam ettirmektedir.
Mührü Şerif Yüzük Modelleri
Diriliş Takı olarak İslami yüzükler serimizde Mührü Şerif yüzük modelleri sunmaktan mutluluk duyuyoruz.
Mührü Şerif yüzük modelleri tasarlarken Peygamber efendimizin parmağında taşıdığı yüzük gibi, İslami düşünceye uygun olarak abartıya kaçmadan sade ve şık erkek gümüş yüzükler ortaya çıkarmaya özen gösteriyoruz.
Diriliş Takı online sitesinde sınırlı sayıda olan Mührü Şerif Yüzükler her biri el işi olmak üzere Diriliş Takı ustalarının yetenekli ellerinden çıkmıştır. Peygamber’in mührü olduğu için bu yüzükleri tasarlarken farklı, taşlı ve ihtişamlı modeller yerine tercihimizi taşsız yüzüklerden yana kullandık.
Mührü Şerif yüzük modelleri koleksiyonumuzda bazı tasarımlarımızda zarifliği ile seçilen mine kaplama tekniğini kullanarak mavi mine ile yüzüklere renk katmaya çalıştık. Siyah mine ise rengi ve parlaklığı ile Mührü Şerif yüzükleri daha farklı bir auraya kavuşturdu.
Sınırlı sayıda çok özenle tasarladığımız Mührü Şerih yüzük modelleri genel olarak taşsız modellerinden oluşmaktadır. Siyah zemin üzerine “Muhammed Resulüllah” (محمد رسول الله) kelimesini işlediğimiz yüzüklerimiz yuvarlak, kare ve oval şekillidir.
Mührü Şerif yüzükleri tasarlarken “Muhammed Resulüllah” kelimesini yüzüklerin üst kısmına konumlandırarak yan kısımlarını erkek gümüş yüzük modelleri için vazgeçilmez motif ve simgelerle süsledik.
Yüzüklerin yan kısımlarında bazı yüzük modellerinde daha günümüze uygun ve sade desenler olan hasır ve sur desenlerini kullansak da Mührü Şerif Yüzük Modelleri için çoğunlukla kalem işi desenler, Osmanlı döneminde çok kullanılan lale motifi, yaprak desenleri, Osmanlı padişahlarının mührü olan Tuğra motifi ve Osmanlı arması, yine Peygamber efendimizden bize miras kalan Nali Şerif motifi, vazgeçilmez simgelerimizden olan Ay yıldız motifini tercih ettik. Böylece Türk ve İslam kültürünü yüzüklerimizde de harmanlayarak aksettirmeye çalıştık.
Mührü Şerif Yüzük Fiyatları
Öncelikle Mührü Şerif yüzükler Peygamber efendimizden bize kalan kutsal bir miras olduğu için manevi olarak fiyatı paha biçilemez derecede çok değerlidir.
Maddi değere gelince ise 925 ayar gümüş madeni kullanarak tasarladığımız bu yüzüklerin fiyatı öncelikle gümüşün kalitesiyle belirleniyor. Diriliş Takı olarak hazırladığımız ürünlerde en kaliteli gümüşü kullanıyoruz. Böylece müşterilerimize uzun süre kullanabileceği ürünler sunuyoruz. Ayrıca yüzüklerin el işçiliğine ve yapımında kullanılan tekniklere, kaplamaya ve yüzüğün üzerine eklenen parçalara göre Mührü Şerif Yüzük Fiyatları farklı rakamlarla sunuluyor.
Diriliş Takı olarak sektörde en kaliteli ve en tarz ürünler sergilediğimize inanıyoruz. Aynı zamanda yüksek kalite ile beraber uygun ve kampanyalı fiyatlarımızla müşterilerimizi mutlu ediyoruz. Şimdi siz de mührü şerif yüzük modelleri, mührü şerif yüzük fiyatları ve daha fazlası için Diriliş Takı online sitesini ve mağazalarını ziyaret edebilir, dilediğiniz ürünü anında satın alabilirsiniz.
Mührü Şerif Nedir?
Bilindiği üzere devletler kurulduğu günden itibaren hükümdarlar, yüksek mevki sahibi kişiler mühürlerini yüzük olarak parmaklarında taşımışlardır. İslam kültüründe de mühürün özel yeri vardır.
İslam devlet geleneğinde genellikle üzerinde belli bir ifadeyi içeren ve resmi evrakların gerçek olduğunu kanıtlamak için kullanılan mühür yüzükler, diplomatik bir işin resmiyet kazanması bağlamında önem arz etmiştir. Hz. Muhammed de İslam’ın ilk yıllarında çevre hükümdarlara İslamiyet’e davet mektubu gönerdiği zaman kendisine “Bunlar yabancıdır, mühürsüz mektup kabul etmezler” denildiği için bu tür mektupların üzerine basılması için bir mühür yaptırmıştır.
Osmanlı geleneğinde de bulunan mühür yüzükler ve bu yüzüğün serçe parmağa takılması, mührün yüzük üzerindeki taşa işlenmesi İslam medeniyetinden gelen bir gelenek olduğu düşünülüyor.
Hz. Muhammed peygamberimizin mühür yüzüğü İslam geleneğine göre gümüş madeninden üretilmştir. Peygamberin mührünün uzunluğu yaklaşık 1 sm olmakla dörtken şekilli kırmızı akik taşlı gümüş yüzük olduğu söyleniyor.
Peygamber Efendimiz yaptırdığı bu mühür yüzüğü yazışmalarda mühür olarak kullanmakla beraber hem de özel bir eşyası olarak takmıştır. Daha sonra mühür yüzük takma geleneği halifeler tarafından da sürdürülmüştür.
İslam tarihçilerine göre Mührü Şerif Hz. Ebu Bekir’e sonra Hz. Ömer`e sonra da Hz. Osman`a geçmiştir. Hz. Osman Resulullah’tan miras olarak aldığı bu yüzüğü Medine’ye iki mil mesafedeki Eris kuyusuna düşürmüş, mührün çıkarılması için kuyunun suyu boşaltılsa da bütün aramalara rağmen mühür bulunamamıştır. Bunun üzerine Hz. Osman, Resulullah’ın (sas) mührüne benzer mühür yaptırarak vefatına kadar yüzüğü parmağında taşımıştır. Topkapı Sarayında saklanan yüzük de bu yüzüğün bir kopyasıdır.
Peygamber Efendimizin mühür yüzüğü kaybedildiğinden dolayı bugün elimizde olmasa da o dönemlerden kalmış belgelere bakıldığında krallara gönderilen mektuların üzerinde mührün orijinaline ulaşabiliyoruz.
Birçok hadiste nakledildiğine göre Hz. Muhammed Peygamberimizin yüzüğünün üzerinde olan yazı, “Muhammed” bir satırda “Rasul” ikinci satırda “Allah” lafzı ise diğer bir satırda yazılmakla alttan yukarıya doğru “محمد رسول الله” yani “Muhammed Resulüllah” olarak okunuyor. Buhari, Tirmizi ve Ebu Davud’un kaydettiği hadiste Hz. Muhammed yüzüğün üzerine “Muhammed Resulullah” ibaresini nakşettikten sonra “hiç kimse (ben hayatta iken) bu yazıyı yüzüğüne nakş ve taklit etmesin” diye buyurmuştur.