Asker Künyesi Neden 2 Tanedir? Gümüş Künye Yaptırma

Asker Künyesi

Askerler yüzyıllardır künye kullanıyor. Bu künyeler askerlerin hizmetlerinin bir sembolü ve üniformalarının önemli bir parçasıdır. Peki asker künyesi nedir ve ne işe yarar? Asker künyesi neden 2 tanedir ve kimlere verilir? Künye nasıl yazılır? En iyi gümüş asker künyesi nerede yapılır?

 

Bu içeriğimizde çok sorulan asker künyelerini araştırdık ve yanıtlayabildiğimiz kadar merak edilen soruları yanıtladık. Merak ediyorsanız içeriğimizi okumaya devam edin.

 

Asker Künyesi Neden 2 Tanedir?

 

Askerler neden künye takar? Asker künyesi neden iki tanedir? Ne işe yarar? Asker künyesi nerede yaptırabilirim? Asker künyesi hangi metalden yapılır? 925 ayar gümüş madeninden asker künyesi yapılır mı? Asker künyesi askerlik dışında da takılabilir mi?

 

Asker künyesi hakkında sorular bu kadar değil. Hatta daha fazlası da var. O zaman Askerler neden künye takar? Künye ne işe yarar? ve en çok sorulan asker künyesi neden 2 tanedir soruruyla başlayalım.

 

Künye veya asker künyesi yüzyıllardır farklı kültürlerde de mevcut olan askeri bir gelenektir diyebiliriz. Asker künyesi paslanmaz bir metalden, genelde çelikten yapılır ve askerliğe giden, vatani görevini yapan herkese verilir. Aynı zamanda künyenin verilmesi amacıyla ilgili olarak da takılması zorunludur.

 

Peki asker künyesi ne için takılır veya ne işe yarar? Asker künyesinin üzerinde verilen askere ait kimlik bilgileri kazınır. Bu bilgiler neyi içerir? Askerin ad ve soyadı, TC kimlik numarası, kan grubu, dini, tertip bilgileri künyenin üzerinde yazılması gereken bilgilerdir. Gerekirse rütbe de yazılabilir. Askerler bu bilgilerin yazılı olduğu 2 künyeyi boynundan asar ve askerli görevi boyunca da çıkarmaz.

 

Gelelim asker künyesinin neden 2 tane olmasına. Künyelerin amacı olası savaş durumunda, yaralanmalarda veya ölüm durumlarında askerlerin kimliklerinin tespit edilmesidir. İki künyeyi ise şöyle açıklıyorlar. Askerin şehit olması durumunda künyenin biri onun üzerinde kalıyor.

Asker Künyesi Yaptırma

 

Göreve başlayan her askere asker künyesi zaten kurum tarafından veriliyor. Yukarıda da söylediğimiz gibi takılması zorunludur. Askerlik bittikten sonra ise takmanın herhangi bir anlamı olmadığını söylüyorlar.

 

Peki asker künyesi yaptırma yasak mı? Araştırmalarımız ve elde ettiğimiz bilgiler kadarıyla asker künyesi yaptırmak yasak değildir. Askerlik döneminde takılması zorunlu olan künye askesuar amaçlı kullanılmadığını açıkladık. Asker künyesini takmanın biraz üzücü de olsa belli sebepleri vardır. Ama askerliğiniz bittiyse ve askerlik anılarınızı yaşatmak istiyorsanız, dilediğiniz metalden asker künyesi yaptıra ve takabilirsiniz.

 

Asker künyesi ve askerlik künyesi model kolyeler son zamanlarda çok popüler aksesuarlardır. Dilerseniz kendiniz için dilerseniz de çok sevdiğiniz abiniz veya kardeşiniz, yakın bir arkadaşınız, sürekli kendi askerlik anılarını anlatan babanız için de asker künyesi yaptırabilirsiniz.

 

Gümüş Asker Künyesi

 

Herkesin bugünlerde çok severek tercih ettiği gümüş madeni asker künyelerinde de kullanılıyor. Orijinal asker künyesi paslanmaz çelikten yapılsa da siz askerliğinizi bitirdikten sonra gümüş asker künyesi yaptırabilirsiniz. İsterseniz künyeye herhangi bir ek sembol veya tasarımla süsleyebilirsiniz. Bu sembol Türkiye bayrağı, kendi şube ambleminiz, Türklüğü ifade eden bir sembol veya kişisel bir sembolünüz de olabilir.

 

 

 

925 ayar gümüş madeninden yapılmış asker künyesi ile sevdiğiniz birine bir jest yapabilir, yanına bir de DİRİLİŞ TAKI online sitesinden seçtiğiniz erkek gümüş yüzük modellerinden birini de ekleyebilirsiniz.

Etiketler: Asker Künyesi
Nisan 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR