Burçlara Göre Doğal Taşlar ve Özellikleri Nelerdir?

Burçlara Göre Doğal Taşlar

Burçlar son dönemlerin en popüler konularından biri haline gelmiştir. Herkes burcuyla ilgili özellikleri, uğurlu rakamlarını, günlerini, renklerini ve bir sürü başka detayları öğrenmek istiyor. Burçlara göre taşlar ve özellikleri ise burçlarla ilgili merak edilen konuların en başında gelmektedir.

 

Bu kadar merak edilen bir konuyla ilgili biz de araştırma yaptık, sizler için burçlarınıza en uygun olan doğal taşlar hakkında bir yazı hazırladık.

 

Burçlara Göre Taşlar Ve Özellikleri

 

Doğal taşların en eski zamanlardan beri iyileştirici ve büyülü özelliklerine inanılmaktadır. Her ne kadar bilim adamları tarafından ve modern tıpda onaylanmasa da toplumda doğal taşlar şifalı özellikleriyle kabul edilmektedir.

 

En eski zamanlardan beri ezoterikler doğal taşların büyülü, şifacılar ise iyileştirici özelliklerinin olduğunu söylemiş, birçok hastalığın tedavisinde kullanılmıştır.  Bununla beraber litoterapi bilimi de var ki bu da doğal taşlarla insan vücuduna olumlu yönde etki etme sanatıdır. Litoterapide taşların enerjisi kullanılarak duygular, zihin, ruh ve vücudun tamamında denge oluşturuluyor.

 

Astromineroloji ise eski litoterapi yöntemlerinden biri olmakla burçlara göre taşlar hakkında bilgi vermektedir. Genel anlamda doğal taşların insanlar üzerinde olumlu etkileri olsa da astrominerolojiye göre her taş her zodyak işaretine uymaz.

 

Doğal taşlar gezegenlerle ilişkilidir ve gezegenlerin enerjisini sahibine iletir. Her gezegen farklı zodyak işaretini etkiler. Bu nedenle de burçlara göre doğal taşlar birbirinden ayrılmakta ve her zodyak işaretine farklı bir doğal taş uygun gelmektedir. Burada doğum tarihine göre kişinin özellikleri ortaya çıkarılır ve burcuna göre hangi taşın enerjisinin onu olumlu yönde etkileyeceğine karar verilir.

Burçlara Göre Taşlar

 

Doğal taşların her birinin farklı iyileştirici ve büyülü özellikleri vardır. Tek bir taş sadece bir özelliğe sahip değildir. Burçların karakterlerine uygun olarak taşlar farklı özellikleriyle etkisini gösterir. Burçlara göre doğal taşlar denildikte bir taşın sadece bir burca ait olduğu anlamına gelmez. Böylece bir taş farklı birkaç burç üzerinde olumlu etki gösterebilir. Önemli olan kısım burcun özellikleriyle taşın özelliklerini birleştirebilmektir.

 

Koç Burcu

Koç burcu Mars tarafından yönetilmektedir. Ateşli bir savaşçı olan koç burçları tüm engellerin üstesinden gelmekte ve kendi üstünlüğünü her zaman kanıtlamaktadır. Maceraperest ve iyimserdirler. Koç burcu için tavsiye edilen doğal taşlar sahibine sağlık ve şans getirir, pozitif enerji çeker. Güçlü ve ateşli taşlar koç burcu için uygundur.

Koç burcu için tavsiye edilen taşlar: kehribar, akik, yakut, ametist, safir, kaplan gözü, kedi gözü, sitrin, lal taşı, hematit, oniks ve yeşim.

 

Boğa Burcu

Boğa burcu ilk bakışta kapalı, hatta kasvetli biri gibi görünse de samimiyet kurdukca sıcakkanlı ve ilgili biri olduğunu görebilirsiniz. Sabırlı ve dengeli insanlardır. Boğa burcunun gezegenin ise Venüs’tür. Burçlara göre doğal taşlar içerisinden bu zodyaka uygun seçilmiş taş onların doğal güzelliklerini ortaya çıkaracak ve hayatlarını iyi yönde etkileyecektir. Boğa burcu için doymuş tonlardaki taşlar uygundur.

Boğa burcu için tavsiye edilen taşlar: akik, turkuaz, safir, akuamarin, zümrüt, elmas, kedi gözü, mercan, yeşim ve pembe kuvars.

 

İkizler Burcu

Merkür tarafından yönetilen ikizler burcu meraklı insanlardır. İletişim kurmayı sever, sürekli yeni insanlarla tanışır ve girdiği her ortama uyum sağlar. İkizler uyumlu kişilerdir ve onlarla anlaşmak kolaydır. İkizler genelde çabuk karar değiştirdikleri için onları sakinleştirecek ve neşelendiren taşlar uygundur.

İkizler burcu için tavsiye edilen taşlar: oniks, alexandrite, yeşim taşı, kaplan gözü, ay taşı, akuamarin, inci, yeşil ve mavi safir ve jasper.

 

Yengeç Burcu

Olağanüstü zekaya sahip yengeçlerin gezegeni Ay’dır. Duygusal ve hassas yengeçler aynı zamanda karamsar kişilerdir. Burçlara göre doğal taşlar arasından yengeç burcunun karamsarlığını alacak ve onu mutlu edecek taşlar tavsiye edilir.

Yengeç burcu için tavsiye edilen taşlar: elmas, opal, mercan, ay taşı, kaplan gözü, lal taşı, kalsedon, alexandrite, inci, yakut ve zümrüt.

 

Aslan Burcu

Aslan ise bir güneş burcudur, ateşi simgeler. Çekici ve kendinden emin aslan burçları için maddi durum ve rahatlık çok önemlidir. Eleştiriyi kabul etmek istemeyen bu burç insanları genelde iyimserdirler ve her zaman kararlarının doğru olduğuna inanırlar. Bu da onları kibirli biri yapar. Aslanlar güneşten aldığı enerjiyle cesur yapıya sahiptirler. Güneş taşları bu burcun güneş enerjisini daha etkili bir şekilde yansıtabilir.

Aslan burcu için tavsiye edilen taşlar: kehribar, kaplan gözü, safir, jasper, alexandrite, elmas, oniks, yakut, topaz ve ay taşı.

 

Başak Burcu

Merkür’ün yönetimi altında olan başak burçları akıllı, mütevazı, görünüşte çekici ve dengeli insanlardır. Başak burcunun mükemmeliyetçiliği başına beladır. Hayatını planlar üzerine yaşayan bu burçların sosyal çevresi geniş değildir, sadece çok yakın arkadaşlarıyla yetinirler. Başak burçları sağduyulu insanlardır. Burçlara göre doğal taşlar seçerken başak burcunun bu özelliği düşünülmelidir.

Başak burcu için tavsiye edilen taşlar: zirkon, oniks, topaz, zümrüt, amazonit, jasper, sitrin, akik, ametist, safir, kalsedon ve kuvars.

 

Terazi Burcu

Yönetici gezegeni Venüs olan terazi burcunun iyi bir mizah anlayışı, yüksek zekası ve bunu doğru şekilde kullanma yeteneği vardır. Aşk ve aile ilişkilerinde sorunlu ve yargılayıcıdırlar. Her şeyin ideal olmasını isteyen teraziler için seçilecek doğal taşlar karakterlerindeki bu olumsuzlukları iyi yönde etkileyecektir.

Terazi burcu için tavsiye edilen taşlar: akik, yeşim, inci, topaz, elmas, zirkon, zümrüt, ay taşı, opal, malakit, ametist ve pembe kuvars.

 

Akrep Burcu

Ateşli Mars’ın etkisi altında olan akrep burçları en enerjik burçlardır. Diğer taraftan soğuk Plüton’un da etkisi altında olmasından dolayı akrepler kendi içlerinde çelişki yaşarlar. Enerjik olmalarıyla beraber depresyona da eğilimlidirler. Burçlara göre doğal taşlar içerisinden akrep burcuna öyle bir taş seçilmeli ki içindeki çelişkiden ve depresif durumdan çıkabilsin.

Akrep burcu için tavsiye edilen taşlar: lal taşı, akik, jasper, elmas, mercan, sitrin, zümrüt, inci, ay taşı, obsidyen, opal, yakut, topaz ve turkuaz.

 

Yay Burcu

Jüpiter burçlarından biri olan yay burcu toplumda seçkin kişilerdir. Bağımsızlıklarına düşkün oldukları için birilerinin onlara akıl vermesini, ne yapması ve nasıl yaşaması gerektiğini söylemesine tahammül edemezler. İyimser, enerjik ve samimi yay burçları için en uygun doğal taş onların bu özelliklerini ortaya çıkaracak olan taşlardır.

Yay burcu için tavsiye edilen taşlar: ametist, yakut, topaz, kalsedon, sitrin, turkuaz, yakut safir, dumanlı kuvars ve obsidyen.

 

Oğlak Burcu

Oğlak burcunun yöneticisi Satürn’dür. Dışarıdan sert ve duygusuz görünse de oğlak burcu sıcakkanlıdır. Çekingen bir burç olsa da her zaman istedikleri için savaşar ve istediğini elde eder. Burçlara göre doğal taşlar seçilirken oğlak burcunun hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak bir taş tercih edilmelidir.

Oğlak burcu için tavsiye edilen taşlar: topaz, yeşim, jasper, oniks, kehribar, inci, ametist, mercan, akik, kedi gözü, siyah opal, malakit, kaplan gözü, burcu taşı ve turkuaz.

 

Kova Burcu

Kova, Satürn’ün yörüngesi altındaki burçlardan biridir. Hassas, saf ve hayalperesttirler. Bununla beraber sistematik ve rasyonel düşünen ve hedeflerine doğru ilerleyen burçlardır. Kova burcu için doğru seçilmiş taş zayıflıklarını etkisiz hale getirecek iyi özelliklerini ortaya çıkaracaktır.

Kova burcu için tavsiye edilen taşlar: kehribar, malakit, ametist, florit, safir, turkuaz, akik ve akuamarin.

 

Balık Burcu

Balıklar da Jüpiter burçlarındandır. Yardımsever balıklar, çok hassas ve yeteneklidirler. Ama çoğu zaman ne istediklerini bilmezler. Bu da onların ruh hallerinin sık sık değişmesi ile ilgilidir. Aynı zamanda saygın burçlardandır. Balık için burçlara göre doğal taşlar arıyorsanız kesinlikle onun değişen ruh halini dengeleyici ve saygınlıklarını göstermelerine yardımcı olacak taş seçmelisiniz.

Balık burcu için tavsiye edilen taşlar: kehribar, mercan, yakut, ametist, turkuaz, akik, inci, opal, kuvars ve florit.

Etiketler: Burçlara Göre Doğal Taşlar, Burçlara Göre Taşlar, burçlara göre taşlar ve özellikleri
Şubat 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR