Büyüleyici renkleri ve renk geçişleriyle göz kamaştıran florit taşı, yüzyıllardır insanlar tarafından muska ve mücevher olarak kullanılan bir mineraldir. Bu taş eski zamanlarda çok değerli olmuş, hatta Roma’da floritten yapılan vazolar altın değerinde olmuştur. Saksonya’da madenciler bu taşı güzelliğinden ve kendine has renginden dolayı “cevher çiçeği” olarak adlandırmıştır. Olağandışı güzelliğiyle görenlerin çok beğendiği florit taşı faydaları ile de gönülleri feth ediyor.
Peki florit taşının faydaları nelerdir? Hangi büyülü özellikleri vardır? Florit taşı hangi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor? Hangi burçlarla uyum sağlar?
Mücevher endüstrisinde değerli taşlardan biri olarak kabul edilen ve takılara çok yakışan florit taşı büyülü ve iyileştirici özellikleriyle ezoteriklerin ve şifacıların dikkatini çekmiştir. Şöyle ki karanlıkta parlayabilen florit taşı enerji açısından en güçlü taşlardan biri olarak kabul edilir. Hatta o kadar güçlü ki insanların hayatını değiştirebildiğine inanılmıştır. Bu nedenle de uzun zamandan beri muska olarak kullanılmıştır.
Florit taşı geleceğin taşıdır ve insanın ruhsal başlangıcını simgeler. Bu taşın büyüleyici özellikleri de genelde insanın ruhu ve iç dünyasıyla ilgilidir. Hem iyileştirici hem de büyülü olmakla florit taşı özellikleri çok geniştir. Onlardan birkaçını sizler için listeledik.
Kahinler bu taşı geleceği görmek için kullanmıştır. Ama bu taş sadece ezoteriklerin, kahinlerin ve şifacıların kullandığı taş değildir. Florit taşı faydaları ile hemen herkese uyan bir taştır. Aynı zamanda taş aşıkların taşıdır. Aşıkların aşklarını korumasına için güçlü bir muskadır. Aileye refah getirir, kavgalardan korur. Yalnız insanlar aşkı bulmak için bu taşı kullanabilir.
Ezoteriler ve şifacılar florit taşının etkilerini daha güçlü hissetmek için yanınızda taşımayı tavsiye ediyorlar. Bu bir florit taşı kolye , yüzük, küpe veya bileklik olabilir.
Florit taşının hangi burçlarla uyum sağladığına geldikte ise daha önce de hemen herkese uyum sağlayacağını söylemiştik. Sadece bir burç hariç. Florit taşı, yay burçlarıyla uyumlu değildir. Şöyle ki yay burcu ile florit taşının ejerisi uyuşmuyor. En uygun olduğu burçlar ikizler, terazi ve kovadır. Ama diğer burçlarla da enerji olarak uyar. Mesela, koç burcu temsilcilerini daha yumuşak biri haline getirir, boğa burcunu ön sıralara çeker, aslan burcuna iyi şans getirir, balık için mükemmel bir enerjidir, teraziler için ise daha iyi bir muska olamaz.
Florit taşını duymamış olabilirsiniz veya bu taş hakkında herhangi bir bilgi sahibi olmayabilirsiniz. Ama kesinlikle floresan kelimesini duymuşsunuzdur. İşte bu kelime adını karanlıkta da parlayabilen florit taşından almıştır. Fluorspar, floritin mineralojik adıdır. Florit taşı özellikleri arasında akışkanlık özelliği vardır ki taş, adını aslında buradan alıyor. Latince’de “flor” kelimesi sıvı anlamına gelir.
Kimyasal formülü CaF2 olan florit taşı kalsiyum florür grubu taşlarındandır. Kristal bir yapıya, şeffaf ve camsı parlaklığa sahiptir, oldukça kırılgandır. Mohs sertlik cetvelinde sertlik derecesi 4’tür. Ultraviyole ışınlarının etkisiyle parlayan bu taş, ısıtıldığında iç rengini yoğunluğu değişir ve parlar. Bu özelliğine termolüminesans denir.
Florit taşı olağandışı güzelliği ve rengiyle çok çeşitlidir. Şöyle ki bu taş gerçek anlamda benzersizdir. Aynı olan iki florit taş bulmak, hatta benzerini bulmak neredeyse imkansızdır. Herbiri birbirinden farklı olan florit taşının doğada şeffaftan siyaha kadar geniş renk paleti bulunur. Şeffaf florit nadirdir. En yaygın renkleri ise mavi ve mordur. Bu renklerin yanı sıra sarı, kırmızı ve yeşil renkleri de bulunabilen renklerdendir. Bu taş aynı zamanda heterojen bir renge sahiptir. Üzerindeki farklı renkler doğal geçişlerle birbirini takip eder. Taşların rengi yatağına ve orada bulunan toprak elementlerine göre değişir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.