Hematit Taşı Faydaları ve Özellikleri (+5 Özel Fayda)

hematit taşı

Doğal taş serimize cesaretin sembolü olan hematit taşıyla devam ediyoruz. Bu defa sizler için hematit taşı özellikleri ve faydalarını araştırdık, iyileştirici ve büyülü özellikleriyle birlikte hematit taşlı takıların kimlere uyup uymayacağından, bu takıları hangi doğal taşlı takılarınızla birlikte kullanabileceğinizden bahsettik.

 

Hematit Taşı Faydaları

Hematit taşı eski zamanlarda en güçlü büyülü taş olarak biliniyordu. Bu taşı özellikle büyücüler ve şamanlar ritüellerde ruhları çağırmak için kullanır, hatta bu taşın ölü bir kişinin ruhunu uyandıracağına inanılırdı. Hematit taşı, kahinlerin öngörü yeteneklerini geliştirmelerine yardım etmiştir. Kahinler, geçmişi görmek ve geleceğe bakmak için hematit taşını kullanmışlar.

Peki hematit taşının başka ne gibi özellikleri vardır? Bu taşı kimler kullanabilir? Hangi burçlarla uyumludur?

 

Hematit Taşı Büyülü Özellikleri

Birçok eski halkların kitaplarında ve ele geçirilen birçok yazıda hematit taşından bahsedildiği görülmüştür. Şöyle ki bu kitaplarda yazılanlara göre hematit taşı faydaları ile sadece büyücülere değil, normal insanlara da yardım etmiştir.

İnsanlar, hematit taşının koruyucu özelliklerinin olduğunun düşünmüş, nazardan korunmak için hematit taşlı takılar takmış, bu taşla süslenmiş kıyafetler giymiştir. Anneler çocuklarını kazalardan ve belalardan korumak için onların üzerine hematit tılsımlar takmış, Romalı askerler kalkanlarını hematit taşıyla süslemiştir. Savaşçıların en sevdiği taş olmuştur. Onlar bu taşı sadece korunmak için kalkanlarında kullanmaz, yaraların iyileşmesini hızlandırdığı için de kıyafetlerinin astarlarına dikerlermiş.

Hematit, cesaretin ve bilgeliğin sembolüdür. Hem de aşk tılsımıdır. İlişkiyi geliştirir, sevgiyi ve tutkuyu çeker, ilişkilere uyum ve denge getirir. Özellikle bu konuyla ilgili hematit taşlı gümüş yüzük takmak önerilir.  İnsanlara hem iş hem aile hem de arkadaşlık ilişkilerinde yardımcı olur. Aynı zamanda iradeyi güçlendirir, iyi şans getirir, başarıyı çeker ve sezgisel yetenekleri geliştirir.

Hematit Taşı İyileştirici Özellikleri

Taşın iyileştirici özelliklerine geldikte ise söylememiz gerekiyor ki hematit birçok hastalığın tedavisinde kullanılmıştır. Hematit taşı özellikleri arasında en bilinen özelliği insan vücudunda kan dolaşım sistemi üzerindeki olumlu etkisidir. Hematit, kanı temizler ve kan damarlarını güçlendirir. Uzun süren kanamaları durdurur. Yaralar ve kesikler üzerinde olumlu etkiye sahiptir. İltihabı hafifletir ve iyileşmeyi hızlandırır. Eski dönemlerde bunun için hematiti toz haline getirir, yaralara serperlerdi. Şifacılar, kan basıncını yükselttiği için hematit taşını düşük tansiyonlu kişiler için önerirler. Bu yüzden de hipertansiyonu olan kişilerin hematit taşını kullanırken dikkatli olmaları hatta gerekirse hiç kullanmamaları tavsiye edilir.

Hematit, kan hastalıklarının yanı sıra zührevi hastalıklar, böbrek hastalığı, anemi, pankreas hastalıkları ve hormonal rahatsızlıklara da iyi gelir. Ayrıca eski zamanlarda büyücülerin, kahinlerin ve sihirbazların takdir ettiği bu taş litoterapistlerin de favori taşlarından biridir. Litoterapistler, hematit taşının insan sağlığı üzerindeki etkilerini kullanarak varisli damar sorunlarında, apse tedavisinde bu taşı sıklıkla kullanır, hastalarına hematit taşı bileklik  takmayı tavsiye ederler.

 

Hematit Hangi Burçlarla Uyumludur?

Astrologlar, hematit taşının koruyucu gezegeninin Mars, elementinin ise toprak ve ateş olduğunu söylüyorlar. Hematit özellikle zodyakın enerji olarak güçlü burçlarından olan akrep ve koç burçlarının tılsım taşıdır. Güçlü enerjiye sahip hematit taşı, yıldız takımının yüksek enerjili burçların insanlarına karizma katar. Akreplerin saldırganlığını önler, koçların segzisini geliştirmesine yardımcı olur.

Garip bir şekilde astrologlar hematit taşı faydaları ile aşırı duygusal yengeç burcunu olumlu etkileceğini söylüyorlar. Boğa, aslan, terazi ve kova burçları da hematit taşının sahip olduğu iyileştirici ve büyülü özelliklerinden faydalanabilirler. Başak, ikizler ve balık burçları içinse bu taş tavsiye edilmiyor. Taşın gücü bu burçlarla asla uyuşmaz, onları depresyona sokar, ruh halini kötü etkiler, sinir ve gerginliğe sebep olabilir.

Şunu da söylemeliyiz ki hematit taşı güçlü ve kendine güvenen insanların taşıdır. Zayıf insanlarla asla uyuşamaz. Hatta bu taşın sadece sosyal statüsü yüksek insanlara çok daha güçlü bir şekilde yardımcı olacağı söyleniyor.  

 

Hematit Taşı Özellikleri

Hematit adı, Yunanca`da kan anlamına gelen “haima” kelimesinden gelir. Antik Roma`da hematitin taşlaşmış kan olduğuna inanılıyordu. Hatta bazı kaynaklarda taşın girdiği suyu kırmızı kan rengine boyadığı söyleniyor. Ama bu söylem henüz kanıtlanmamış, efsane olduğu düşünülüyor.

Doğada oldukça yaygın bir mineral olan hematit taşı demir oksittir (Fe₂O₃). Çelik grisinden siyaha, donuk kırmızıdan parlak kırmızıya, bakır kahverengine kadar renk paletine ve belirgin bir metalik, bazı türlerinde ise mat parlaklığa sahiptir. Mohs ölçeğinde sertliği 5.5 ila 6.5 arasında değişmektedir.

Obsidyene ve oltu taşına benzese de onlardan daha yoğun ve ağır olan hematit aynı zamanda kırılgan bir taşdır. Düştüğünde veya darbe aldığında kırılabilir. Hafif de olsa pleokroizm yani renk değiştirme ve manyetik özelliği de vardır. Bu taşa kan taşı ve kara elmas da deniyor. En büyük hematit yatakları Rusya, ABD, İsviçre ve İtalya’da bulunur.

Hematit Taşı Bileklik

Hematit, parlaklığı ve canlı renkleriyle takılara yakışan taşlardan biridir. Bu taşı hem eşsiz güzelliği hem de sahip olduğu büyülü ve iyileştirici özellikleriyle takılarda özellikle bileklik tasarımlarında sıklıkla tercih ediliyor. Hematit taşı bileklik de hem büyülü ve iyileştirici özelliği hem de göz alıcı görünümü ile mükemmel bir takıdır.

Zaten eski zamanlardan beri bu taş, büyülü bir muska olarak çok kullanılmıştır. Orta Çağ’da sihirbazlarının hematit taşlı yüzükler taktığı biliniyor. Aynı zamanda kişileri hasardan ve zarardan koruduğuna inanıldığı için uzun sefere çıkıldığında hematit taşlı takılar takar veya kıyafetler giyiliyormuş.

 

Ayrıca hematit taşının enerji olarak çok uygun olduğu, birlikte ullanılabildiği doğal taşlar da vardır. Hematit taşının enerji olarak malakit taşıyla ideal bir şekilde uyuşuyor. Örneğin hematit taşlı bileklik malakit taşı kolye veya bileklikle birlikte rahatca kullanılabilir. Aynı zamanda jasper, kaya kristali yani necef taşı, akik ve yeşil safirle de iyi gider.  Hematit taşının enerji olarak en iyi uyduğu metal ise gümüştür.

 

Etiketler: hematit taşı, hematit taşı faydaları, hematit taşı özellikleri
Ekim 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR