Kova Burcunun Taşı, Doğal ve Uğurlu Taşları Nelerdir?

kova burcu taşı

21 Ocak ila 19 Şubat tarihleri arasında doğan kova burçları, aynı anda iki farklı karakteristik özelliklere sahip Uranüs ve Satürn gezegenin himayesi altındadır. Kova burcu temsilcileri iki gezegenden de aldığı güç ve karakteristik özellikleriyle şahsına münhasır kişilerdir. Bu nedenle kova burç taşı da iyice incelenerek çok özenle seçilmelidir. Doğru seçilmiş kova burcunun taşı işaretin astral doğasını ortaya çıkarır, güç verir, büyülü ve iyileştirici özellikleriyle ona destek ve yardımcı olur.

 

Kova Burcunun Taşı

 

Astorologlar ve ezoterikler tarafından önerilen kova burcu doğal taş listesi bu burcun özellikleri her detayına kadar araştırılarak yapılmıştır. Kova burcu için seçilmiş doğal taşların neye hizmet ettiğini, hangi özellikleriyle onları nasıl etkilediğini öğrenmek için öncelikle kova burcu özellikleri nelerdir? Bu burcun rengi nedir? Hangi gezegenler tarafından yönetilir? gibi sorulara yanıt bulmak gerekir.

 

Hava elementi burçlarının sonuncusu olan kova burcu, pozitif enerjiye sahiptir. Hem Satürn hem de Uranüs gezegeninin etkisini üzerinde taşımaktadır. Satürn sert karaktere sahip bir gezegendir. Disiplinlidir, sınırlarını belirgin bir şekilde çizer, kovalara sabırlı olmayı ve yavaş adımlarla başarıya ulaşmayı öğretir. Kova burcu, Satürn`ün etkisiyle karşısına çıkan zorluklarla mücadele eder ve hedefine ulaşır.

 

Bireyselliği ile seçilen kova burcu temsilcileri bu özelliğini Uranüs`ten alır. Uranüs, özgünlüğü ve bireyselliği temsil eder. Aynı zamanda özgür ruhlarını da mavi renkli bu gezegenden alan kovalar, geleneklere ve kurallara karşı çıkarlar. Yeniliğe ve kendilerini geliştirmeye açık burçlardır.

Kova, güvenilir arkadaş, tutkulu bir aşık, sadık bir eştir. İnsanlara yardım etmeyi sever, hatta sevdikleri için kendi ihtiyaçlarını görmezden gelir, fedakarlık gösterir, onlara yardımcı olurlar.

 

Hırslı ve inatçıdır. Dikkat çekmeyi severler. Bazen bu özelliği onları kibirli biri yapar. Bunun yanı sıra hassas ve hayalperesttirler. Hem iki farklı gezegenin yönettiği hem de böyle zıt karakter özelliklerine sahip kova burcu uğurlu taşı ne diye sorarsanız sadece bir doğal taş hakkında konuşmak ve sadece onu vurgulamak eksik kalır. Kova burcu için seçilen birden fazla taş, onların farklı özelliklerini ortaya çıkarır.

Kova burcunun ana rengi mavi, mavinin tonları ve yeşil renktir. Burcun esas taşları da akuamarin, turkuaz, safir, malakit, yeşim taşlarıdır. Ayrıca kehribar, ametist, akik, oniks ve diğer kuvars çeşitleri, garnet, topaz ve inci de kova burçları için önemli tılsım taşlarındandır.

 

Kova Burç Taşı

 

SAFİR – sağlık konusunda kovaların en önemli tılsım taşlarından biridir. Kova burçlarının rahatsızlıklarından kurtulmaya yardımcı olan safir taşı, uyku sorunlarıyla da başa çıkar. Esasen mavi renkde olan safirin diğer tonları da kova burcu için uyumludur. Şöyle ki sezgilerini geliştirmek, huzur sağlamak veya bilgelik kazanmak isteyen kovalar safirin diğer tonlarını da seçebilir.

AKUAMARİN – kova burcu doğal taş önerilerinde önemli tılsım olarak kabul edilir. Taş, yaratıcı kovaların yetenekleri üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Kovaların arkadaşlık ve aile ilişkilerinde onları olumlu yönde etkileyen akuamarinin özellikle takı olarak takılması tavsiye edilir. Akuamarin bileklik  kova temsilcisini sıkıntılardan ve hayal kırıklıklarından korur, hatalara karşı onları uyarır.

TURKUAZ – kovaları konsantrasyonunu toplamaya ve yaptığı işe odaklanmaya yardım eder.

YEŞİM – özellikle kova erkekleri için uygundur. Taş, kovaların mevcut sorunlarla baş etmelerine yarımcı olur, maddi refahı iyileştirir ve onları içinde olduğu karışık duygulardan kurtarır, iç dengeyi sağlar.

MALAKİT – erkek kovaların her zaman yanlarında bulundurmaları gereken tılsımlarıdır. Taş, güveni güçlendirir, sahibini kazadan ve beladan, kötü olaylardan, kıskanç insanlardan korur.

KUVARS – kova burcunun güçlü tılsımlarından biridir. Rivayete göre kuvars taşlı silah savaşçıları yenilmez yapıyormuş. Dünyada en yaygın minerallerden olduğu için kova burcu taşı olarak farklı çeşitleri vardır. Bu farklı çeşitleri kova burcunu farklı yönden etkilemektedir. Örneğin gül kuvars, kovalara aşk ilişkilerinde yardımcı olur. Genel anlamda ise taş doğadan aldığı gücü ve enerjiyi melankolik kova burçlarıyla paylaşır, onların zorlukların üstesinden gelmeye yardımcı olur. Kuvars, yaratıcı kovaların taşıdır. Onlara ilham verir.

AKİK – kuvars çeşiti taşlarından biri olarak kova erkeklerinin uyumlu taşı, tılsımıdır. Taş, sabırsız ve sert karakterli kova erkeklerini olumlu yönde etkileyerek onları daha nazik ve sempatik birine dönüştürür. Taşın farklı renkleri kovaları farklı şekilde etkiler. Şöyle ki sarı ve beyaz akik, kovalara huzur getirir. Gri akik ise sorunları çözmeye yardımcı olur.

ONİKS – kova temsilcilerine inanılmaz bir güç bahşeder, güven verir. Aynı zamanda duygularını kontrol edemeyen duygusal kovalarının enerjilerini boşa harcamalarını önler, hedeflerine konsantre olmasını sağlar. Hedeflere ulaşmaya yardımcı olur.

AMETİST – sahibinin enerjisini biriktirme yeteneğine sahiptir. Eğer ametist bileklik, kolye veya yüzüğünüz varsa onu mutlu bir anınızda kullanırsanız taş olumlu enerjinisi biriktirir ve sizi kendi olumlu enerjinizle besler, koruyucu tılsımınız olur, iyimserlik verir. Ametist, özellikle kova kadınları için mükemmel tılsımdır. Taş, herkesi kontrol etmeye çalışan ve bu nedenle de sürekli kavga ve tartışmalar yaşayan kovaya sakinlik getirir. Ayrıca çocuk hayal eden kadınlar için de faydalı olduğuna inanılıyor.

GARNET – en önemli ve çalışkan kova burcu uğurlu taşı olarak bilinir. Kovaları stresten kurtarır ve eski güçlerini hızla geri kazanmasına yardımcı olur. Bu taş, kovaların ister arkadaşları, ailesi isterse de başkalarıyla, yabancılarla iletişim kurmasını kolaylaştırır. Özellikle kova kadınlarının başarı sembölüdür. Aynı zamanda yaşam sevgisini ve tutkuyu simgeler.

KEHRİBAR – güneş taşı olarak yüksek enerjiye sahiptir. Taş, karamsarlığa kapılan kovaların pestemesine ve kaybetmesine izin vermez, sahibine yüksek enerji aktarır. Ayrıca kova kadınlarına gençlik ve çekicilik katar.

TOPAZ – kovaları gereksiz takıntılarından kurtarır. Genel olarak kovaları sakinleştirici özelliğe sahip olan topaz, onları olumsuz duygulardan arındırır, düşüncelerine şeffaflık ve netlik getirir. Aynı zamanda kovaların şans taşı olarak da bilinir. Topaz, kovaların başarıya ulaşmasında onlara yardımcı olan taşlardan biridir.

 

İNCİ – saflık, sadakat ve refahın koruyucu tılsımıdır. Taş, kadın kova burcunun taşı olmakla onlara evliliklerini kurtarmaya yardımcı olur, onları gereksiz kavgalardan korur, burcun olumsuz karakteristik özelliklerini ortadan kaldırır. Kova kadınlarının iletişim taşlarından biridir. Aile içindeki ilişkileri güçlendirir.

Etiketler: kova burcunun taşı, kova burç taşı, kova burcu doğal taş, kova burcu uğurlu taşı
Mayıs 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR