Kristal Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Kristal Kuvars Bileklik

Kristal Kuvars Taşı

“Mineral Krallığının Efendisi” olarak adlandırılan kuvars grubu doğal taşlar çok çeşitli taşlardır ve yerkabuğunda %12`nin üzerinde bir oranda bulunmaktadır. Kristal kuvars, kuvars grupu taşların en “saf” halidir ve renksizdir. Saf kristal kuvars özellikleri ile grubundaki diğer kuvarslarla benzerlik gösterse de kendine has büyülü ve iyileştirici özellikleriyle seçilmektedir.

 

Doğal taşlar serimizin bu defaki konusu kristal kuvars taşıdır. Sizler için kristal kuvars taşının özellikleri nelerdir? Grupundaki diğer taşlardan farkı yönleri nelerdir? İyileştirici ve büyülü özellikleri nelerdir? gibi sorulara cevap aradık.


Kristal Kuvars Taşı Özellikleri🪨


Kuvars grubu taşları kökenine bağlı olarak değişmekte, şekli, fiziksel, şekil, sertlik gibi özellikleri ile farklılık göstermektedir. Kuvars kelimesi Almanca kökenlidir ve birkaç anlamı vardır. Orijinal kaynağında anlamı “sağlam” demektir.


Kristal kuvars, kuvars çeşitleri arasında en yaygın kullanılanıdır. Kristal kuvars özellikleri arasında sadece kimyasal özellikleri ile grubundaki taşlarla yakın özellikler taşısa da fiziksel özelliği ile farklılık göstermektedir. Aynı zamanda kristal kuvars taşının büyülü ve iyileştirici özellikleri olduğuna da inanılmaktadır.



Kristal Kuvars Taşı Kimyasal Özellikleri🪨


Kristal kuvarsın kimyasal bileşimi kuvars grubundaki diğer taşlarda olduğu gibi SiO2 yani sabit olarak silikon dioksittir. Kristal kuvars, hem dielektrik hem de piezoelektriktir. Yani zayıf bir elektrik iletkenidir ve aynı zamanda elektriğin etkisi altında deforme olabilir. Homojen bir yapıya ait olduğu için mineral olarak kabul edilse de kaya bileşiminde heterojendir, yani birkaç mineralden oluşabiliyor.


Kristal Kuvars Taşı Fiziksel Özellikleri🪨


Camsı parlaklığı olan kristal kuvars, bazen mumsu ve yağlı görünüme de sahip olabiliyor. Mohs ölçeğinde sertlik derecesi 6.5 ila 7 arasında, özgül ağırlığı ise 2.60 ila 2.65 gr/cm3 arasında değişmektedir. Sert yapıya sahip olması kristal kuvarsın hem takılarda hem de çeşitli aksesuarlarda rahatca kullanılmasına izin veriyor.

 

Kristal Kuvars Taşı Büyülü Özellikleri🪨


Kristal kuvars taşı öyle bir güçlü enerjiye sahiptir ki eski dönemlerde tek bir ritüel bile bu taşsız yapılmazdı. Kristal kuvars taşı özellikleri arasında geçmişe ve geleceğe bakma gibi özelliği de vardı. Bu özelliğinden dolayı kristal kuvarstan sihirli küreler yapılırdı. Kürelerin kişinin kaderini doğru tahmin edebileceğine ve astral dünyanın sinyallerini yansıttığına inanıyorlardı.


Eski inançlara göre kuvars taşları, özellikle en saf haliyle kristal kuvars, saf sevgiyi, başarıyı ve şansı temsil eder. Kristal kuvars aynı zamanda maddi zenginliği de çeken bir taştır. Negatif enerjiyi emer sahibine olumlu enerji aktarır, huzur verir, iyi ruh halini teşvik eder.


Ayrıca kristal kuvars taşı, aşkı simgeler. Sahibine sevgiyi çeker veya var olan duyguları güçlendirir. Duygularla beraber düşüncelere de olumlu etkisi vardır. Doğru kararlar vermeye yardımcı olur.


Kristal Kuvars Taşı İyileştirici Özellikleri🪨


Kristal kuvars taşı özellikleri içerisinde iyileştirici özellikleri eski şifacılar ve litoterapistler tarafından taktir edilmektedir. Şöyle ki kristal kuvars taşı, akut solunum yolu hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Nefes almayı kolaylaştırır, göğüs organlarına iyi gelir. Bu nedenle de bu hastalıklardan muztarip olanlara yanlarında bir parça kuvars taşımak veya kuvars taşlı bir takı takmak öneriliyor.


Kristal kuvarslı su, cildi gençleştirir ve onarır, kırışıklıkları yumuşatır. Aynı zamanda bu suyu eski zamanlarda şifacılar, halk hekimleri morluklar, yanıklar, cilt iltihaplarında kompres olarak kullanmıştır.


Sahip olduğu güçlü enerjisi ve tedavi edici özelliğinden dolayı kristal kuvars taşı, litoterapide yaygın kullanılan taşlardan biridir. Kristal kuvars,


soğuk algınlığına iyi gelir.
bağışıklılığı güçlendirir.
uykusuzluğu giderir.
varisli damar tedavisinde kullanılır.
baş ağrılarını giderir.


Kristal Kuvars Taşı Bileklik🪨

 


Kristal kuvars taşının iyileştirici ve büyüleyici özelliklerinin etki etmesi için tene temas etmesi ve sürekli sahibinin üzerinde olması gerekmektedir. Bu taş aynı zamanda süs taşı olarak da kullanılıyor. Bu nedenle de ezoterikler, şifacılar kristal kuvars boncukları kullanılmasını tavsiye etmektedir. Bunun için takı olarak en iyi seçim kristal kuvars boncuklarından yapılmış kuvars taşı bileklik takmaktır.


Kristal kuvars taşı özellikle hamile kadınlar üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Bu nedenle de litoterapistler emziren annelere kristal kuvars boncukları tavsiye ediyorlar. Ezoterikler ise kristal kuvarsı gümüş çerçeveli  takmayı öneriyorlar.


Astrologlar da kristal kuvars taşının akrep, terazi, kova, boğa, koç, aslan ve yay burçları için uygun olabileceğini söylüyorlar. Siz de bu burçlardan birinin temsilcisiyseniz kuvars taşı bileklik sizin için en iyi muskalardan biri olacaktır.


Etiketler: Kristal Kuvars Taşı, Kristal Kuvars Taşı özellikleri, Kristal Kuvars Taşı bileklike
Nisan 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR