Mührü Süleyman nedir? Günümüze Kadar Nasıl Gelmiştir?

Mührü Süleyman Nedir

Süleyman Mührü Nedir?


Süleyman'a affedilen, 6 köşeli bir yıldız içeren mühürdür. Mühr- i Süleyman olarak da Müslüman ve Türkler arasında anılır. Hristiyan ve Yahudiler arasında Davud yıldızı olarak bilinir.



Süleyman Mührü'nün Özellikleri Nelerdir?


Mühür genel olarak kullanan kişiye güç ve kudret verdiğine inanılır. Nitekim  Hazreti Süleyman da bu yüzüğü kullanmış bütün mahlukata hükümdar olmuştur.
Güneşi, ayı ,mevsimleri ,insi ,cinsi ne tüm hayvanları kontrol ettiği söylenmektedir.



Süleyman Mührü  Nereden Geldi?


Süleyman mührünün gelişi için birçok rivayet vardır.
bunlardan bir tanesi Adem Aleyhisselam'ın verildi fakat Adem aleyhisselam cennetten çıkarılırken yüzü orada bıraktığıdır.
Diğer bir rivayet Allah tarafından Cebrail Aleyhisselam aracılığı ile hazreti Süleyman'a gönderildiğidir.



Süleyman Mührünün Siyon Yıldızından Farkı Nedir?


Süleyman Mührü her şeye hüküm ettirebilen özelliğe sahip olduğu bilinir.
Siyon yıldızı ise daha çok zıtlıkları temsil eder kadın erkek ,doğu batı, olumlu olumsuzluk gibi tasvirler için kullanılmıştır.



Süleyman Mühründe Ne Yazıyor?


Mühürde yazılan dua meleklerin bildiği ve çok az kişi tarafından bilinen Allah'ın gizli ismi olan " İsmi Azam" duası yer almaktadır.

 

Süleyman Mührü Nerelerde Kullanıldı?


Hz Süleyman'ın bu mührü yüzük olarak kullandığı rivayet edilmektedir. Bu mühür aslında çok eskiye dayanmakta ve çok sıklıkla arkeolojik kazılarda eski mimari yapılarda görülmektedir. El yazmalarında, takılarda, zırhlarda ve tılsımlı gömlekler de sıklıkla karşılaşılmıştır.
Günümüzde de Süleyman Mührü nün değeri bilindiği için çeşitli yerlerde ve sıklıkla yüzük, kolye, bileklik gibi tasarımlarda önümüze çıkmaktadır.



Süleyman Mührünü Taşımak Sakıncalı mıdır?


Süleyman mührünü taşıyan kişiye güç ve kudret verildiği nazarlardan koruduğu bilinen bir rivayettir. Günümüzde de kişiler kötülüklerden korunmak için Süleyman Mührü tasvirli kolye yüzük bileklik tarzı ürünler kullanmaktadır. Nazardan kötülüklerden koruduğuna inanıldığı için kullanılan ürün haline gelmiştir ve sakıncası yoktur. Tabi ki değerine yakışır bir şekilde kullanmak gerekmektedir.



Günümüzde Mührü Süleyman

Günümüzde eserlerde hala karşımıza çıkan Süleyman Mührü gümüş sanatında da yerini çeşitli takılara bırakmıştır. Diriliş Takı olarak dünün mührünü bugüne taşıyor ve siz müşterilerimize tasarımlarımızı sunuyoruz.

 

Etiketler: Mührü Süleyman Nedir
Temmuz 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR