Gümüş Yüzük Parmağa Göre Küçülüp Büyütülür Mü?

yüzük küçültme, yüzük büyütme

İnsanlar yaş aldıkça ve kilo verip aldıkça vücut ölçüleri değişiyor. Bu değişimlerden ellerimiz, dolayısıyla parmaklarımız da etkileniyor, parmak ölçülerimizde alıp verdiğimiz kilolarla küçülüp büyüyebiliyor. Özellikle yaş aldıkça parmaklar şişer. Bu nedenle de mevcut yüzükler parmağa küçük yada büyük gelebilir. Aynı zamanda size sürpriz hediye olunan yüzükte parmak ölçünüze uygun gelmeyebilir. Bu durumda yüzüğünüzü başka bir yüzükle değiştirmeye gerek yok. Çünkü bunun bir çaresi var. Yüzükler parmak ölçünüze göre küçülüp büyütülebiliyor. Tabi ki bu işlem her metalde ve her yüzükte kullanılamıyor. Bu yazımızda günlük çok kullanılan metal olan Gümüş Yüzüklerin parmağa göre küçülüp büyütülme işlemlerinden bahsedeceğiz.

 

Çok beğenerek aldığınız ya da sizin için özel olan gümüş yüzüğünüzün parmağınıza uygun olmaması gerçekten can sıkıcı durum olabilir. Örneğin aile yadigarı bir gümüş yüzük size veriliyor. Ama parmağınızın ölçüsüne uygun değil. Hiç canınızı sıkmayın. Çünkü gümüş yüzük parmağa göre küçülüp büyütülebiliyor.

 

Gümüş Yüzüğünüzün boyutunu değiştirmek istiyorsanız, bunun için karşınıza çıkan ilk mağaza yerine yüzüğün alındığı mağazaya gitmenizi öneriyoruz. Böylece bu mağaza kendi ürünü olan gümüş yüzüğü tanıdığı için yüzüğün ölçüsünün değiştirilmesi sırasında daha hassas davranıp yüzüğün az hasar görmesine, ve tekrar ölçüsü yapılırken hiç değer kaybetmemesine özen gösterecektir. Yada gümüş yüzüğünüzü tanıdığınız, işinin ehli olan bir kuyumcuya emanet edebilirsiniz. Ayrıca parmak ölçünüze uymayan gümüş yüzüğün büyütülme veya küçültülme işlemini evde kendi başınıza yapmamanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü gümüş yüzüğü büyütüp küçültme işleminin zorlukları vardır.

 

Eğer yüzüğün üzerinde değerli taş varsa küçülme ve büyütülme işleminde zarar görebileceği ön görülerek taş çıkarılıyor. Çünkü bu işlem kaynak yöntemiyle yapıldığı için ısı taşa zarar verebilir. Üzeri karmaşık motiflerle işlenmişse bu yüzüklerde işlem zorlayabilir. Çünkü yüzük küçültülürken arka kısmından fazlalık kesilip alınıyor, büyütülürken de aksine kesilerek önceden aynı metalden hazırlanmış parça ekleniyor. Bu işlem yapılırken yüzük üzerine işlenmiş motif bozulabilir. Bu nedenle önceden de belirttiğimiz gibi bu işlemi gümüş yüzüğün alındığı mağazada yaptırırsanız yüzüğünüz hasar görmeyecek, en iyi şekilde istediğiniz değişim yapılacaktır.

 

Diriliş Takı Online mağazasındaki tüm gümüş yüzüklerinde müşterilerine standart ölçü olan 24 ölçü ile sunmakla beraber yanlış ölçüde alınmış yüzükleri kişiye özel küçültüp büyütme işlemini itina ile kendi atölyemizde yapıyoruz.  

 

Evde Yüzük Genişletme Yöntemleri

 

 

Satın aldığınız yüzük zaman içerisinde parmağınıza olmazsa büyütme şansınız olabilir. Fakat bunu kendi başınıza yapmanız mümkün değildir. Çünkü gümüş kesilerek kaynatılma gibi işlemlerden geçer. Bu yüzden ustanın işlem yapması çok daha doğru olacaktır. Hatta önünüze gelen ilk gümüşçüde yaptırmak yerine satın aldığınız ve üretimini yapan gümüşçüye götürmenizde fayda var. Onlar üretimi kendisi yaptığı için daha hassas davranarak en az hasarla yüzüğün kurtulmasını sağlayacaktır. 

 

 

Eğer evde kendi çabanızla bunu yapmak isterseniz, çok başarılı olacağınız söylenemez. Çünkü kusursuz bir görünüme sahip olması için yüzüğünüzün bir çok işlemden geçmesi gerekmektedir. Evde yüzük genişletme yöntemleri diye yapılan bir arama sonucu hüsranla karşılaşabilirsiniz. Eğer gümüş yüzük modelinizde taş varsa onların da zarar görmemesi veya en az zararla atlatılabilmesi için ekstra bir çaba harcanması gerekmektedir. 

 

Etiketler: yüzük küçültme, yüzük büyütme
Temmuz 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR