Şanlı Türk Tarihimizde Yüzük Kullanımı Milattan Önceki Yıllara Dayanmaktadır. Kaynaklardan Alınan Bilgiye Göre Göktürk Alfabesi İle Üzerinde İnanç Unvanı Yazısı Bulunan Yüzük, Türk Tarihinde Keşfedilen İlk Yüzüklerden Birisi Kabul Etmedir. Bu Kalıntının Türk Tarihimizde Yüzüğün Yerinin Olduğunun Belirgin Bir Kanıtıdır.
Osmanlı Döneminde de Yüzük Kullanımı Oldukça Yaygındı. Zira Üçüncü Murad'ı Ziyarette Bulunan Vaiz Salomon Schweigger Üçüncü Murad'ı Tasvirde Parmağındaki Yüzüklerinden Bahsederek "Türklerin En Önemli Ziynet Eşyaları Güzel Yüzüklerden İbarettir" Yorumunda Bulunmuş ve Sultan Üçüncü Murad'ın Kullandığı Yüzüklerin Oldukça Büyük Değerli Taşlarla Bezendiğini Belirtmiştir.
Tarihimizde Yüzük Kullanımı Gösteriş Ve Süs Eşyası Olarak Kullanımının Yanına Savaşlarda Askeri Amaçla da Kullanılmıştır. Bunlardan En Bilineni Günümüzde de Kullanımı Devam Eden Zihgir veya Zıhgir, Aynı Zamanda da Okçu Yüzüğü Olarak da Bilinir. Bu Yüzüğün Türklerin Yanısıra Birçok Farklı Milletler Tarafından da Kullanıldığı Bilinmektedir.
Türk Okçuluğunda Okun İpi Zıhgirin Başparmak Arkasına Gelecek Şekilde Takılır ve Okun Arka Ucu İle Birlikte Geri Çekilir ve Ok Serbest Bırakılır. Okun Sert Bir Zeminle Teması İle Kullanılması Sürtünmeyi Azaltarak, Daha Hızlı ve İsabetli Bir Atışın Sağlanmasını Sağlar. Bu Yüzden Zıhgir yani Okçu Yüzüğünün Kullanımı Parmak Rahatlığın Yanı Sıra İsabetlilik ve Teknik Açıdan da Oldukça Önemlidir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.